Tort aniversar

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 15 Feb 2011 | 6239 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru o prietena, care maine implinete o frumoasa varsta.
M-a lasat pe mine sa aleg modelul si am ales sa-l ornez cu 2 inimioare reprezentand copilasii ei ( fetita si baiat) si pentru faptul ca este nascuta in luna iubirii.
La multi ani draga mea!!!!!!!!!!
Imi pare foarte rau ca nu se vad bine pozele( le-am facut cu web-ul si nu aveam suficienta lumina sau era prea puternica :( )

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 8 oua
  • 8 -10 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de lapte
  • 16 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • pt. crema:
  • 1 iaurt de piersici ( 350 g)
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 400 g frisca lichida
  • un compot de piersici
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • pt ornat:
  • frisca
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unu cate unul, apoi pe rand uleiul, laptele si omegenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam cu miscari de jos in sus, cu lingura. La sfarsit adaugam esenta.

Ungem o forma mica de inimioara cu ulei si o pudram cu faina si adaugam 2 linguri din aceasta compozitie pe care o bagam la cuptorul preincalzit, o lasam aproximativ 5- 10 min la foc mic. Restul de compozitie o amestecam cu 2 linguri de cacao si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor 20-25 de minute, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racorit il taiem in 3.

Pregatim crema:

Amestecam zaharul pudra cu iaurtul. Mixam frisca Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste iaurt, apoi bagam la frigider 5-1 0 min pana incepe sa se intareasca. Intre timp punem piersicile la scurs si le taiem cubulete. Dupa ce a inceput sa se ingroase adaugam frisca si mixam pana se omogenizeaza compozitia, apoi cu miscari lente incorporam si piersicile taiate cubulete.

Pe fundul tavii in care am copt blatul punem folie alimentara, peste care punem un strat de crema, blat pe care il insiropam cu zeama de la compot, alt strat de crema, blat, crema, blat. Oprim cateva linguri de crema pentru inimioare. Taiem blatul de inimioara in 2 , procedam la fel cu folia, punem crema si blatul insiropat. Facem aceasta operatie de 2 ori daca nu avem 2 tavi de inimioara.

Dam la frigider 2-3 ore. Ornam cu frisca si fondant. Am ornat inimioarele cu fondant in forma de baietel si fetita pentru tanara mamica, sper sa aiba o surpriza placuta maine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher